Träna utomhus på sommaren

På sommaren kan det kännas väldigt tråkigt och instängt att gå till gymmet eller träna hemma. Då vill man hellre vara utomhus i det fina vädret och andas in frisk luft. Men det är väldigt enkelt att kombinera träning med att vara utomhus under sommaren.

Träna vanligt fast utomhus

Du kan utan problem flytta ut din träning utomhus medan du håller igång ungefär samma sorts träning som du gör inomhus när det är kallare ute. Till exempel kan du slopa löpbandet och träningscykeln för en löptur eller en cykeltur ute i någon fin park eller i en skog. Det viktiga är att du håller igång träningen under sommaren även fast det finns mycket annat som lockar till en betydligt lugnare livsstil. Du kan även kolla upp om det finns något utegym i närheten som du kan använda för att kunna träna utomhus. Om det inte finns kan du ändå göra de flesta övningar utomhus, du kanske bara behöver ta med en yogamatta eller en picknickfilt för att göra det lite bekvämt.

Prova vandring

Om du vill ha en utmaning kan du prova på att vandra ute i naturen. Då får du motion samtidigt som du får se nya platser. Denna typen av träning kräver dock en del planering och förberedelse i form av att välja var du ska vandra, hur du kommer dit, hur länge du vill vara borta och vad du behöver packa med dig. Om du bara vill dagsvandra behöver du bara ta med en liten ryggsäck med lite mat och vatten men om du vill vandra i flera dagar kan du behöva ta med tält, stormkök, mat som räcker länge och flera ombyten kläder.